Wethouder Broekhuizen en kinderen CBS Het Kompas nemen nieuwe spel The Game of Fean officieel in gebruik

HEERENVEEN - Wethouder Hans Broekhuizen heeft vanmiddag het nieuwe interactieve spel The Game of Fean in gebruik genomen.

Na een uitleg en een opening speelde Broekhuizen samen met de leerlingen van groep zeven van CBS Het Kompas het nieuwe spel dat gaat over de historie van Heerenveen en is bedoeld voor kinderen, jongeren en gezinnen. Zij worden bij het spel uitgedaagd om kennis te maken met de historie van Heerenveen. The Game of Fean is een samenwerking tussen diverse partijen, waaronder culturele partijen.

The Game of Fean wordt gespeeld met tablets. Jong en oud kan daarbij in een race tegen de klok kriskras door Heerenveen op zoek gaan naar puzzelstukjes die een schatkaart onthullen. Spelers van het spel leren op die manier het cultureel erfgoed van Heerenveen kennen met het centrum als historisch speelveld.

The Game of Fean is te boeken voor: scholen, gezinnen, toeristen en als bedrijfsuitje. Het startpunt is Museum Heerenveen.

Initiatief

Het initiatief voor het spel komt van combinatiefuctionaris cultuur, Pieter Jan Struik. Hij stelde een werkgroep samen, die bestaat uit de vier culturele partners: Museum Heerenveen, Posthuis Theater, de bibliotheek en Ateliers Majeur. Ook diverse vertegenwoordigers uit het onderwijs zijn erbij betrokken.

Het spel past volgens de betrokkenen hierdoor goed bij de samenwerking in het culturele veld en bij de kerndoelen van het onderwijs. In eerste instantie is The Game of Fean ook voor deze doelgroep ontwikkeld. Tijdens diverse try-outs bleek dat ook volwassenen er een leuke uitdaging aan hebben.

Boeken kan via www.ateliersmajeur.nl/game-of-fean.