Jaarlijkse Nepalavond Stichting Studenten- en het Musahar Project Nepal levert 1031,28 euro op

HEERENVEEN - De jaarlijkse gratis Nepalavond van de Stichting Studenten- en het Musahar Project Nepal heeft 1031,28 euro opgeleverd.

De bijeenkomst was vrijdag Heidehof. In totaal namen vierenvijftig gasten deel aan een Nepalees buffet. Dat werd verzorgd door het hotel-restaurant aan degolflaan in Heerenveen.

Hoofdrolspelers bij de bijeenkomst waren ditmaal Friese Poortjongeren die een waterproject bij een van de scholen in het projectgebied van SMPN hebben gerealiseerd. Thymen Damstra, Douwe van der Kooi, Reinier Boersma, Danny Steenbergen en Jorrit Wilming vertelden aan de hand van foto's wat de meeste indruk op hen had gemaakt.

Cor Pot en Jantina Boonstra zorgden voor een muzikale bijdrage, met op de achtergrond een foto-impressie van Nepal door Froukje Nijholt. Cor Pot liet beeldmateriaal zien van Dolpo, een bergwoestijn met passen van meer dan vijfduizend meter hoogte.

Kinderarbeid en studenten

Bestuurslid Gerda Breeuwsma vertelde over kinderarbeid, arme sponsorstudenten en ook de hulp aan gehandicapte studenten. Een van de bezoekers meldde zich in de pauze aan als sponsor, waardoor de wachtlijst weer iets korter werd. De teller staat ondertussen op 520 sponsors sinds 2000, het jaar waarin SMPN van start ging.

Op dit moment zijn er honderdvijftig studentensponsors. Penningmeester Henk Wijma gaf een overzicht van de financiën. Voor de komende drie jaar is er een investeringsplan voor veertien scholen (bibliotheken, schoolpleinen en onder andere ICT-materiaal), inclusief een onderwijsverbeteringsproject. Dat vergt een investering van 187.000 euro. Ook het computerproject SPN-CI krijgt jaarlijks 8500 euro voor computercursussen voor kansarme studenten.