Sinterklaassprookje keert na jaren weer terug in Akkrum

AKKRUM - Het Sinterklaassprookje keert na een afwezigheid van jaren weer terug in Akkrum. Het sprookje is op zondag 25 november vanaf 16.15 uur in de Utingeradeelhal. De productie en uitvoering is in handen van de stichting Blinder.

Voorheen werd het Sinterklaassprookje opgevoerd in zaal Goerres. Na een verbouwing kon de zaal niet meer worden gebruikt en werd onder andere uitgeweken naar Grou en Terherne. Daarnaast nam langzaamaan de animo voor het sprookje af.

,,Wij kwamen toevalligerwijs met inwoners uit Akkrum in contact die wisten dat wij al jaren de intocht van Sinterklaas in Gorredijk organiseren en ook verantwoordelijk zijn voor de productie van het Sinterklaassprookje dat jaarlijks is te zien in theater De Skâns”, zegt Folkert Wesseling, lid van de non-profitorganisatie stichting Blinder. De stichting Blinder benaderde vervolgens het bestuur van de Utingeradeelhal, waarop het balletje ging rollen.

In het sprookje krijgt Sinterklaas dit jaar een telefoon van zijn Zwarte Pieten. Zij vinden namelijk dat Sinterklaas bij de tijd moet blijven. Zo leert Sinterklaas appen, foto’s maken, YouTuben en spelletjes spelen. Maar dan gebeurt er iets geks.

Sinterklaas ligt de hele dag in zijn stoel met zijn telefoon. Hij komt niet meer buiten en zorgt niet voor zijn paard Amerigo.

De pieten bedenken een plan om Sinterklaas weer aan het werk te krijgen, want de kinderen moeten wel op tijd hun pakjes krijgen.

De entree bedraagt zes euro. De voorverkoop is bij Bakkerij Boonstra.

(Tekst Jitze Hooghiemstra)