FOTO’S | Leerlingen OSGS Sevenwolden werken aan ‘droomland’ tijdens projectweek

HEERENVEEN - De leerlingen uit klas 1 en 2 van de afdelingen havo, vwo en gymnasium van de locatie Fedde Schurer van OSG Sevenwolden hebben hun jaarlijkse projectweek afgerond.

Een week lang mochten de leerlingen hun fantasie de vrije loop laten gaan over hun eigen droomland.

Hieronder een door OSG Sevenwolden zelf ingestuurd verslag.

Ze werkten in groepen aan het ontwerp van een land, stad of wereld die er heel anders uitziet dan de echte wereld waarin wij leven. Alle aspecten die een land tot een echt land maken werden daarin meegenomen: geografie, bestuursvormen, flora en fauna, economie, architectuur, taal en voeding.

Op de laatste dag van de projectweek presenteerden de leerlingen hun fantasie-samenlevingen, met bijzondere namen als Aquavalis, Bhataks, Moza en Kila Kitu aan familieleden tijdens een heuse vakantiebeurs.

The Realgame was het onderzoeksthema van de leerlingen van de tweede klas. Binnen dit project hebben de leerlingen besef gekregen van verschillende banen en mogelijkheden in het leven. Hoe kan jij je dromen waar maken? Welke keuzes met betrekking tot financiën en vrije tijd zijn verstandig te maken als jouw wensen groter zijn dan de mogelijkheden?

Leerlingen leerden bijvoorbeeld over bruto- en netto-inkomen, wat een WW-uitkering is en wat zij als kind nu eigenlijk kosten. Ook liep elke leerling twee dagen stage om het werkende leven te ervaren en een kijkje te nemen bij hun mogelijke toekomstige beroep.

The Realgame werd afgesloten door alle leerlingen met een presentatie van hun dromen, de werkelijkheid, hun oplossingen en een presentatie van de vlogs gemaakt tijdens de stagedagen.