Succesvol weekend voor jeugd en senioren Udiros Outdoor

NIEUWEHORNE - De jeugd en senioren van UDIROS Outdoor hebben dit weekend aan meerdere wedstrijden meegedaan en daarbij goede resultaten neergezet.

Hieronder een door Udiros Outdoor zelf ingestuurd verslag.

De toppers van de toekomst waren op meerdere terreinen actief en zowel tijdens de Survivalrun in Groningen, maar ook op de Zwarte Dennen Cross in Staphorst werd een overwinning behaald, evenals meerdere top-10 klasseringen. Inmiddels gearriveerd topper Harmen Boersma voegde in Groningen zijn tweede 40+ overwinning toe aan zijn palmares.

Op zaterdag deden Claudette en Solène Ritsema mee aan de Zwarte Dennen Cross in Staphorst. Deze cross is onderdeel van een serie van 4 crosslopen, de Vechtdalcompetitie. In een sterk deelnemersveld liepen de zussen een prachtig parcours over 1.800 meter.

Claudette pakte met een mooie eindsprint de overwinning in de categorie tot 9 jaar. Solène liep in de categorie 10 tot 12 jaar naar een prima 8e plek in 8.02 minuten. Aspirant Outdoor-lid Bernice Ritsema liep een heel solide en regelmatige race over 900 meter die haar een tweede plek en mooie beker opleverde in de jongste categorie tot 7 jaar.

Groningen

Zondag was het survivalcircuit neergestreken in Groningen. Onder prachtige winterse omstandigheden, hier en daar lag ijs op de sloten, maar met een heerlijk zonnetje en weinig wind werden wedstrijden georganiseerd over 5 en 8,5 kilometer.

Op de gladde klei in het hoge noorden was het Jilles de Jong uit Jubbega die een prachtige 5e plaats bij de recreanten jeugd liet noteren. Ook Jarno Hes, Wout Sonneveld en Jelger Benedictus liepen sterk en finishten met elkaar binnen de top-20.

Bij de mannen was het Harmen Boersma die zich goed van voren liet zien. In zijn leeftijdscategorie 40+ pakte hij zijn tweede overwinning van het seizoen en werd hij 7e in het totaal klassement. Mooi was ook de prestatie van Klaas Schippers uit Jubbega, die zijn eerste 8,5 kilometer bandje individueel wist te behouden.

Dinxperlo

Komende periode gaan de atleten van UDIROS Outdoor nog naar Doorn om het jaar af te sluiten in Dinxperlo. December staat dan in het teken van de voorbereiding op de Sint Thomas Trailrun, de door de vereniging zelf georganiseerde trailrun door de mooie omgeving van het Ketliker Schar, Kiekenberg en de UDIROS accommodatie.

Inmiddels hebben meer dan 200 atleten zich ingeschreven voor dit evenement. Nieuw dit jaar is de Kidstrail, een leuke kennismaking met het trailrunnen voor de kinderen. Zij mogen zelf of onder begeleiding van de ouders een ronde van 3.5 kilometer afleggen door bos, weilanden en slootjes.

Inschrijven is mogelijk via deze link.