Expositie kunstenaars dagbesteding Talant in Afslag BLV

HEERENVEEN - Mensen met een verstandelijke beperking van de dagbestedingsplek bij Talant gaan exposeren in afslag BLV aan de Minckelersstraat 11 in Heerenveen. 

Mensen met een verstandelijke beperking van de dagbestedingsplek bij Talant gaan exposeren in afslag BLV aan de Minckelersstraat 11 in Heerenveen. 

In de dependance van Museum Belvédère tonen zij van 24 november tot en met 9 december kleurrijke schilderijen, bloemrijke taferelen en eigenzinnige beelden van klei. De kunstenaars van Talant lieten zich op verzoek van Museum Belvédère bij hun werken inspireren door het thema flora en fauna. De expositie is een initiatief in het kader van LF2018.
 
Op een geheel eigen wijze hebben de kunstenaars van Talant hun associaties met de natuur verbeeld. Het meest opvallende werk noemt begeleidster Jetske Arendsz een boom.

,,De onderdelen van de boom zijn door verschillende kunstenaars gemaakt en laten de verschillende talenten en technieken zien. Het resultaat is een grote boom met stevige stam en allemaal verschillende takken”, zegt Arendsz. 

De Diggel en Atelier Heidewoud

De kunstenaars worden in hun creatieve processen uitgedaagd bij De Diggel en Atelier Heidewoud, beide dagbestedingslocaties van Talant.
 
Bij atelier De Diggel ligt het accent op keramiek. Daar worden op ambachtelijke wijze keramische beelden, serviesgoed en mozaïeken gemaakt. 

Atelier Heidewoud is een initiatief van Talant en Ateliers Majeur voor Outsider Art. Die groep bestaat sinds 2017.