Hylke de Jong uit Akkrum wint eerste aflevering televisieprogramma Designdroom

AKKRUM - Hylke de Jong uit Akkrum is winnaar geworden van de eerste aflevering van het tweede seizoen van het televisieprogramma Designdroom.

De aflevering was woensdagavond te zien. De opdracht was om een woonkamer te stylen. De jruy koos de 19-jarige De Jong, die studeert aan de Jan Des Bouvrie Academie, als winnaar.

In het programma Designdroom strijden zes professionele ontwerpers om de titel ‘Beste interieurdesigner van Nederland’. Jeroen van der Boom is net als vorig jaar de presentator van het programma.

In zes afleveringen proberen de deelnemers aan de hand van echte situaties alledaagse woondilemma’s het beste op te lossen. Designdroom is een initiatief van IKEA, SBS6 en Talpa.

Aan het eind van elke aflevering beoordeelt de jury, bestaande uit trendwatcher Monique van der Reijden en IKEA interieurdesigner Lotte van Westerhoven, wie afvalt in de race om de ‘Beste interieurdesigner van Nederland’ te worden. De bewoners kiezen de beste woonoplossing en bepalen daarmee de winnaar van elke aflevering.

Deelnemers

De zes deelnemers, twee mannen en vier vrouwen, zijn allemaal werkzaam als interieurdesigner of actief in de creatieve sector.

Naast Hylk de Jong, student aan de Jan Des Bouvrie Academie, zijn de andere deelnemers Dennis Weitering (41, eigen interieurstudio), de 24-jarige Georgia de Vlieger (interieurdesigner bij diverse restaurants en vakantieparken), de van oorsprong Poolse Kasia Lauwerijssen (38, ontwierp vliegvelden voor een groot architectenbureau), de 28-jarige Marlou Verbeek (projectmanager in de interieurindustrie) en de 35-jarige Anouk van Iersel, die uit een artistieke familie komt. Zij werkt als interieurstylist aan een project voor een kinderdagverblijf.

Vorig jaar werd Savannah Staphorsius bekroond als ‘Beste interieurdesigner van Nederland’.

Uitzending Designdroom: SBS6, wekelijks vanaf woensdag 14 november om 21.30 uur.

Gisteren is de eerste aflevering van het televisieprogramma Designdroom uitgezonden. In dit televisieprogramma, dat wordt uitgezonden door SBS6, strijden zes professionele ontwerpers om de titel 'Beste interieurdesigner van Nederland'.

, is gewonnen door