Klavers Viswinckel viert naamswijziging en nieuwe koers samen met klanten

HEERENVEEN - ,,We varen een andere koers en hebben het concept veranderd”, zegt Benno Klaver over de naamswijziging van Het Neusje van de Zalm in Klavers Viswinckel.

De naamswijziging en nieuwe opzet wordt zaterdag gevierd in en buiten de winkel aan het Molenplein 12 in Heerenveen. Zo is er een paling- en zalmrokerij, zijn er proeverijen en zijn er diverse aanbiedingen.

Bij Klavers Viswinkel is onder andere een restaurantgedeelte toegevoegd. Dat bevindt zich achterin in de winkel en staat in open verbinding met de rest van Klavers Viswinckel. In het restaurantgedeelte is plek voor tweeëndertig personen. In de oude opzet waren er ook al tafeltjes. Daarbij was er ruimte voor zestien personen. Nieuw is ook dat er een lunchkaart met diverse soorten broodjes is end at salades kunnen worden besteld.

,,We merkten dat mensen in alle rust hun vis wilden eten. Daar was te weinig ruimte voor”, zegt Benno Klaver. Bezoekers van het restaurant, dat is te bezoeken tijdens winkelopeningstijden, kunnen hun bestelling doorgeven aan de balie. Vervolgens wordt de bestelling uitgeserveerd. Ook kan drinken worden besteld.

Klaver: ,,We gaan eerst bekijken hoe het restaurant loopt. Misschien dat er in de toekomst meer mogelijkheden bijkomen.”

Verbouwing

Daarnaast is de winkel opgefrist en zijn elementen toegevoegd zoals twee kasten. Daarin staan aanverwante artikelen zoals: producten om sushi te maken, zuurwaren, visbakmeel en wijn van Wijn en Spijs.

Ook is er een snijderij bijgekomen en is het magazijn vernieuwd. Vanwege de verbouwing was de winkel maandag en dinsdag gesloten. Op woensdag ging de winkel open onder de nieuwe naam. Terwijl op dinsdagavond al de nieuwe opzet werd gevierd samen met medewerkers en hun partners en met bouwers, collega-ondernemers en met leveranciers.

Vanuit kiosk

Het Neusje van de Zalm zat sinds 24 juni 2015 op de huidige locatie. Daarvoor was de winkel gevestigd in een kiosk op het Molenplein, waar de ouders van Benno Klaver ongeveer zestien jaar geleden begonnen met een viswinkel.

Vanwege de herinrichting van het gebied moest er nieuwe huisvesting komen. Die werd gevonden aan het Molenplein 12.