Finalisten Light Challenge 2018 presenteren verlichtingsontwerpen tijdens LUNA lichtfestival

HEERENVEEN/LEEUWARDEN - De finalisten aan de Light Challenge 2018 met als thema ‘Feel the night’ presenteren op donderdag 22 en vrijdag 23 november hun verlichtingsontwerpen tijdens het LUNA lichtfestival in Leeuwarden.

In totaal veertien studententeams uit heel Nederland werken sinds februari aan vernieuwende innovatieve lichtconcepten bij de ontwerpwedstrijd.

De deelnemende teams komen ditmaal uit: Rotterdam, Bergen op Zoom (twee teams), Almere, Enschede, Zwolle, Almelo, Groningen, Harlingen (twee teams), Drachten en Leeuwarden. Hun ontwerpen staan vanaf 22 november opgesteld rondom de Grote of Jacobijnerkerk en de Noorderbrug. Via een stemtool kan iedereen het favoriete ontwerp kiezen. De winnaar van de Light Challenge 2018 wordt bekendgemaakt op zondag 23 november.

Gemeente Heerenveen

De Light Challenge is een initiatief van de gemeente Heerenveen en is in 2011 in het leven geroepen met als doel om duurzame oplossingen te vinden voor lichtvraagstukken die bijdragen aan de leefbaarheid en sociale veiligheid.

Tijdens de Light Challenge werken studenten samen met kunstenaars en het bedrijfsleven aan een lichtconcept. Elk team heeft een eigen opdracht van een van de deelnemende gemeenten. Het uiteindelijke doel is het ontwerp echt op de plek van bestemming te realiseren.