Wachttijd trein naar Randstad teruggebracht met zes minuten

HEERENVEEN - Treinreizigers uit Akkrum, Grou en Wolvega hoeven minder lang te wachten als ze onderweg zijn naar de Randstad. Vanaf april 2019 gaat de wachttijd in Meppel terug naar zes minuten.

Treinreizigers uit Akkrum, Grou en Wolvega hoeven minder lang te wachten als ze onderweg zijn naar de Randstad. Vanaf april 2019 gaat de wachttijd in Meppel terug naar zes minuten.

Een handtekeningenactie en gesprek met de NS van GroenLinks Heerenveen, Weststellingwerf, Friesland en PAL Groen Links heeft een positief resultaat opgeleverd. 

Na wijzigingen in de dienstregeling werd vorig jaar het reizen naar de Randstad voor treinreizigers uit Grou-Jirnsum, Akkrum en Wolvega lastiger door meer overstappen en lange wachttijden.

Petitie

Gerrie Rozema van GroenLinks Heerenveen overhandigde op 13 maart een petitie aan NS regiodirecteur Joost van der Bijl. ,,De petitie is door ruim vierduizend mensen ondertekend."

Rozema: ,,Voor veel forensen, toeristen en scholieren is de rechtstreekse verbinding naar Zwolle heel belangrijk. En voor de leefbaarheid en aantrekkelijkheid van onze dorpen is goed openbaar vervoer gewoon een vereiste.”