FOTO’S | Gezamenlijk optreden Norden Singers en het Vlielands vrouwenkoor Van Alles Wad in de Nij Brongergea Tsjerke in De Knipe

DE KNIPE - Het Heerenveens gemengd koor de Norden Singers en het Vlielands vrouwenkoor Van Alles Wad hebben vanmiddag gezamenlijk opgetreden in de Nij Brongergea Tsjerke in De Knipe.

Hieronder een door de Norden Singers, genoemd naar oprichter Lies van Norden, zelf ingestuurd verslag met foto’s.

De Heerenveeners waren de afgelopen jaren tweemaal op Vlieland geweest, waar ze samen met een plaatselijke koor optraden. Twee jaar geleden was dat het koor ‘Van Alles Wad’, en nu brachten de Vlielandse dames een tegenbezoek.

Zaterdag hebben de koren in een oefenmiddag de puntjes op de i gezet, onder leiding van hun dirigenten Judith Olthuis (VAW) en Dennis Dronkers (NS).

Het werd zondag een gevarieerd programma waarin de koren zowel voor als na de pauze om en om vijf à zes nummers zongen uit het pop- en musicalrepertoire. Een kleine greep: Shenandoah, I know him so well, Hallelujah, L’oiseau et l’enfant, Fix You, Mr Blue Sky.

Het afsluitende nummer was een Beatles-medley, en de laatste regel – uit ‘Hey Jude’ - lokte het publiek uit om enthousiast mee te zingen.

Daarna stond het podium met meer dan vijftig personen bomvol bij de gezamenlijke toegift¸ ‘I’ve got the Music in me’. Applaus… vooruit, nog eentje dan: ‘Love Shine a light.’