Gelijkspel hockeydames Quick Stick in en tegen Deventer

DEVENTER/HEERENVEEN - De hockeydames van Quick Stick hebben een punt overgehouden aan het uitduel met Deventer. In de koekstad werd het 1-1.

Hieronder een door Quick Stick zelf ingestuurd verslag.

Promovendi Quick Stick en Deventer maakten er een spannende pot van. Het was Deventer dat in de eerste helft op voorsprong kwam, maar Quick Stick bleef vechten en beloonde zichzelf door een kwartier voor tijd de gelijkmaker te scoren, 1-1.

Het was Quick Stick dat het eerste gevaarlijk werd na een onderschepping van Patou de Vries. Haar pass kon echter net niet worden gecontroleerd door Britt Herder. Vervolgens kreeg Deventer een kans uit een strafcorner, deze werd er echter goed uitgelopen werd door Lisan ten Berge, en in de rebound goed verwerkt door keepster Yvet Mooiweer.

Vervolgens konden Britt Herder en Luca Collard uithalen met de backhand, maar gescoord werd er niet. Na een kwartier spelen was het Deventer dat de score opende, zij wisten na een onderschepping de vrije speler in de cirkel te vinden die eenvoudig binnen kon tikken. Even later was het bijna 2-0, maar het schot van Deventer werd goed gekeerd.

Vervolgens nam Quick Stick het initiatief over, zette Deventer onder druk, en kreeg meerdere kansen en strafcorners. Het dichtst bij de gelijkmaker was de uithaal uit de strafcorner van Dieuwke Verkerk, maar haar schot werd gekeerd en zo werd er met een 1-0 achterstand gerust.

Het was Deventer dat het beste uit de kleedkamer kwam en al snel een grote kans kreeg, de inzet werd echter goed van de lijn gehaald door verdedigster Sophie Rattink.

Verdediging

Vervolgens bleef Deventer drukken, maar de Heerenveense verdediging hield stand. Quick Stick werd vervolgens heel gevaarlijk met een snelle uitbraak, de combinatie tussen Bibi Bronswijk en Patou de Vries resulteerde echter niet in een treffer.

Daaarna was het weer Deventer dat kansen kreeg, maar zij wisten de bal niet tussen de palen te krijgen. Dat lukte Quick Stick een kwartier voor tijd wel.

Na een mooie snelle opbouw werden de spitsen bereikt die mooi het gecreëerde overtal uitspeelden. In eerste instantie was het Patou de Vries die haar inzet door de voet van de Deventer verdedigster gestopt zag worden, maar het gegeven voordeel werd goed benut door Bibi Bronswijk die de bal alsnog het doel in wist te werken.

Slotfase

In de open slotfase waren er nog goede mogelijkheden voor beide ploegen om de winnende treffer te maken, maar dit gebeurde niet meer waardoor de wedstrijd eindigde in 1-1.

Al met al kan Quick Stick tevreden zijn met het punt in dit uitduel. Door de winst van Bully zakt Quick Stick wel een plaatsje en staat het nu achtste. Volgende week neemt Quick Stick het thuis op tegen nummer 3, EHV uit Enschede