Datums Struuntocht en de NachtSwalkerstocht bekend

HEERENVEEN/NIEUWEHORNE - De datums van de Struuntocht in de regio Heerenveen en de NachtSwalkerstocht door de natuur van Oudehorne en Oldeberkoop zijn bekend.

De Struuntocht is op 2 februari en is tien kilometer lang. De NachtSwalkerstocht is op 7 juni.

Deelnemers aan de Struuntocht lopen vanuit Thialf richting het Heidemeer. De route voert over diverse kleine bruggetjes en langs een oud houtwallenlandschap, om vervolgens door diverse klaphekjes over het oude Kerkepad te lopen. Via een ommetje door het Taconisbos wordt teruggelopen naar de startlocatie. De route zelf heeft verharde en onverharde paden.

Aanmelden kan tussen 9.00 en 9.30 uur bij , Brasserie De Buitenbocht Thialf aan de Pim Mulierlaan in 1 Heerenveen. Er kan gefinisht worden tot 13.00 uur. Deelname bedraagt 3,50 euro. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis meelopen.

Van licht naar donker

Bij de NachtSwalkerstocht zijn de te lopen afstanden vijftien en dertig kilometer. De routes voeren de wandelaars door de natuur rond Oudehorne en Oldeberkoop.

De wandeltocht start als het nog licht is. Als de duisternis eenmaal is ingevallen, wordt de route verlicht met vuur- en lichteffecten. Ook is er onderweg muziek en theater en zijn er acts.

Ditmaal wordt halverwege in tegengestelde richting gelopen, zodat deelnemers aan de NachtSwalkerstocht van 2018 nu alle locaties bij daglicht zien, waar het vorig jaar al donker was.

Aanmelden en inschrijving

De vijftien kilometer start vanaf 21.00 uur. Aanmelden kan tussen 19.30 en 20.30 uur. De dertig kilometer start om 18.00 uur. Aanmelden kan tussen 17.00 en 17.45 uur.

De start is op het sportcomplex van Udiros aan het Master van Dijkpaad 4 in Nieuwehorne. Daar is dan ook vermaak aanwezig. De inschrijving opent 1 februari 2019. Zie www.doelgerichtwandelen.nl/nachtswalkerstocht-2.