Wonen bij September houdt informatieavond over nieuwe bestemming voormalige Kruiskerk in Heerenveen

HEERENVEEN - Wonen bij September houdt donderdag 22 november in een informatieavond over de nieuwe bestemming van de Kruiskerk in Heerenveen. Die begint om 19.30 uur en is in hotel-Restaurant Heidehof.

De Kruiskerk aan de Burgemeester Falkenaweg in Heerenveen wordt verbouwd tot woonhuis voor ouderen met geheugenproblemen. In 2019 wordt begonnen met de verbouw en aanbouw. Ouderen met geheugenproblemen kunnen in de zomer van 2020 hun intrek nemen in het monumentale pand, dat is gekocht door de organisatie Wonen bij September.

Wonen bij September noemt het bij de verbouwplannen ,,belangrijk dat de kerk onderdeel blijft van de buurt en de samenleving in Heerenveen.” De plannen om van de kerk een woonhuis te maken worden volgens organisatie om die reden dan ook uitgewerkt met direct betrokkenen. Op de informatie- en inspraakavond komt de verbouw van en nieuwbouw bij de kerk aan bod.

Monumentale status en bouwstijl

De kerk wordt niet alleen verbouwd. Ook wordt een nieuw gedeelte aangebouwd. Daarbij zegt de organisatie rekening te houden met de monumentale status en de bouwstijl van de nabije omgeving.

De appartementen van Wonen bij September zijn tussen de eenendertig en achtendertig vierkante meter groot en kunnen volledig naar eigen smaak worden afgewerkt en ingericht.

Ook kunnen bewoners hun eigen meubelen meenemen. Wonen bij September kan met een CIZ-indicatie vier of vijf.

Protestantse Gemeente Heerenveen

De bijna honderd jaar oude kerk deed tot 2012 dienst als kerk van de Protestantse Gemeente Heerenveen. De afgelopen jaren stond het te koop, in afwachting van een geschikte koper.

De nieuwe eigenaar Wonen bij September heeft in Nederland al meerdere woonhuizen voor ouderen met geheugenproblemen, waaronder één in Witmarsum.

Inschrijven voor Wonen bij September Heerenveen is al mogelijk en kan via www.wonenbijseptember.nl.