Sinterklaassprookje Heerenveen voert ‘Roodkapje en de Koekelkompjoeter’ op, meer dan drieduizend basisscholieren verwacht

HEERENVEEN - Het Sinterklaassprookje Heerenveen voert van 26 tot en met 30 november het stuk ‘Roodkapje en de Koekelkompjoeter’ op. In totaal worden meer dan drieduizend basisscholieren verwacht bij de in totaal elf voorstellingen van het 74ste sprookje in het Posthuis Theater.

Op verzoek van regisseur Benny Mulder heeft toneelschrijver Aris Bremer van Texel ook dit jaar weer een bewerking gemaakt van het sprookje Roodkapje.

De try-out is op maandag 26 november en begint om 19.00 uur. Voor dinsdag 27 november en donderdag 29 zijn kaarten te koop via www.posthuistheater.nl/voorstellingen. Ook die voorstellingen beginnen om 19.00 uur.

Geleerde

In Roodkapje en de Koekelkompjoeter is Koekel een geleerde met een even weerzinwekkend uiterlijk, als innerlijk. Hij haat verhalen en is mordicus tegen sprookjes. Koekel is daarin de tegenpool van de oude professor Grim die zich geroepen voelt sprookjes te bewaren.

Om de strijd tegen sprookjes aan te gaan heeft Koekel de Koekelkompjoeter ontwikkeld waarmee hij alle sprookjes wil wissen. Zijn experiment op de kabouter Flop is gelukt. Die is zijn identiteit al kwijt en is nu de slaafse hulp van Koekel.

Koekel heeft ervoor gekozen om met het wissen van de sprookjesfiguren uit Roodkapje en De Wolf en de Zeven Geitjes te beginnen. Om alle weerstand te voorkomen, misbruikt hij een geheim middel van kabouters om verwarring te stichten.