Voor een dag kinderen de baas bij SC Heerenveen

HEERENVEEN - Voor één dag als kind hoofdtrainer zijn van een voetbalclub, stadionmanager van of personal club assistent bij SC Heerenveen.

Op dinsdag 20 november, tijdens World Children’s Day, worden talloze droombanen ingevuld door kinderen. Alle Eredivisieclubs nemen deel aan de nationale campagne ALS EEN BAAS van Unicef Nederland. Kinderen kunnen zich vanaf vandaag aanmelden voor een droombaan.

Met de actie ALS EEN BAAS geeft UNICEF kinderen in de leeftijd van 10 tot 18 jaar de kans om te solliciteren naar een droombaan. Op 20 november worden alle droombanen ingevuld: kinderen zijn dan voor één dag de baas. Zo is het bij sc Heerenveen mogelijk om Personal club assistent te worden! De Personal club assistent gaat diverse medewerkers helpen en mogelijk adviseren bij facilitaire- en horecawerkzaamheden.

Je kunt hierbij denken aan: Het gras, wat doet onze groundsman allemaal? We verwachten dat je het veld durft te betreden en met de groundsman in gesprek gaat. Voor iedere wedstrijd en training ligt er sportkleding klaar voor de selectie. De kleding wordt klaargelegd door onze zeer gewaardeerde wasdames. We verwachten dat je de namen en bijbehorende rugnummers kent van de selectie, want jij gaat de kleding klaar leggen voor alle spelers op 20 november. Goede voeding kan helpen de sportprestatie te verbeteren. Samen met de cateraar ga jij de lunch serveren voor de selectie. Klinkt dat goed? Solliciteer dan hier!

„Kinderen zijn de toekomst en bepalen dus ook de toekomst van het Nederlandse voetbal”, vertelt Jacco Swart, directeur Eredivisie CV. " Door ze een dag de baas te laten zijn binnen een Eredivisieclub, krijgen ze een unieke positie voor die dag, wat volledig aansluit bij de bedoeling van UNICEF's World Children’s day. Natuurlijk verwachten de clubs ook veel goede verfrissende ideeën te krijgen van deze jonge leiders, waar iedere club zeker zijn voordeel mee gaat doen."

„Het is superbelangrijk dat de stem van kinderen wordt gehoord, in het bijzonder op World Children’s Day – de Internationale Dag van de Rechten van het Kind. Op die dag wordt er mét kinderen gepraat, niet alleen over”, zegt Gina Adu van het UNICEF Jongerenpanel. Dat is de groep jongeren die het hele jaar met UNICEF meedenkt en meepraat.

Op 20 november neemt het Jongerenpanel het bestuur van het Haags museum MUSEON over.