Bibliotheek Heerenveen houdt lezing met Anita Terpstra en staat in teken workshop Kids en Emoties

HEERENVEEN - De bibliotheek Heerenveen houdt een lezing met Anita Terpstra en staat daarnaast in het teken van een workshop Kids en Emoties.

De lezing van Anita Terpstra is op maandag 19 november en begint om 19.30 uur. Terpstra vertelt in het kader van Nederland Leest, een evenement ter bevordering van het lezen van boeken, over haar boek ‘Het huis vol’. Dat geeft een beeld van het grote gezin in het naoorlogse Nederland.

De schrijfster is gefascineerd door de jeugd van haar ouders. Haar moeder was één van veertien kinderen en haar vader één van zeven kinderen. Was het gezellig met zoveel broers en zussen of kwamen ze aandacht tekort? Hoe werden alle monden gevoed en kinderen gekleed, hoe werd de orde bewaakt, wie nam welke rol op zich? Hoe heeft hun plek in dat gezin de levens van Anita’s vader, moeder, ooms en tantes beïnvloed?

Tijdens deze lezing van Terpstra, ook schrijfster van thrillers, mogen vragen worden gesteld en er kan een gesigneerd exemplaar worden aangeschaft van ‘Het huis vol’.

Kindercoach

Woensdag 21 november geeft kindercoach Fiona de Jong vanaf 19.30 uur een workshop Kids en Emoties. Daaraasn kunnen maximaal vijftien personen meedoen.

De workshop Kids en Emoties zorgt volgens De Jong niet alleen voor herkenning, maar geeft volgens haar ook inzicht in het omgaan met emoties van het kind en de invloed die ze hebben op gedrag. Ook kunnen ervaringen worden uitgewisseld met andere ouders en verzorgers. Daarnaast krijgen deelnemers een overzicht op papier van de hoofdpunten.

Aanmelden

Aanmelding voor de lezing van Terpstra is gewenst. Aanmelding voor de workshops is bij interesse verplicht.

Aanmelden kan bij de bibliotheek Heerenveen aan het Burgemeester Kuperusplein 48 en via 0513-626675.