Nieuwe project Slach troch Akkrum sluit met Licht en donker aan bij Rembrandtjaar 2019

AKKRUM - De huidige kunstwandelroute in Akkrum gaat vanaf april over in het nieuwe project ‘Slach troch Akkrum’ met als thema Licht en donker.

Daarbij zijn dan werken te zien van plaatselijke kunstschilders, fotografen en dichters uit Akkrum en Nes. Het thema sluit aan bij het Rembrandtjaar 2019. Volgend jaar is het 350 jaar geleden dat de Hollandse meester overleed.

De doeken die momenteel bij de kunstwandelroute in Akkrum hangen, worden half maart uit de frames gehaald. De oude doeken worden dan ook geveild.

De nieuwe wandelroute staat los van camping en jachthaven Drijfveer. Die bepaalt zelf wat er bij hen op het terrein komt. Daardoor zijn er straks zeventien frames beschikbaar.

Een commissie vanuit Plaatselijk Belang Akkrum-Nes beoordeelt de werken die in de frames komen te gangen. De commissie zegt te kijken naar: originaliteit, variatie in aanbod, kunstzinnigheid en het thema Friesland.

Meedoen

Wie wil meedoen kan een e-mail sturen naar reinhuitema1948@gmail.com, met naam, adres en telefoonnummer. Aanmelden kan tot midden januari. Maximaal kunnen drie onderwerpen per persoon worden ingestuurd.

Meer informatie via de website van Plaatselijk Belang Akkrum-Nes (www.akkrum-nes.nl) en via Rein Huitema: 06-28126146.