Hotel-restaurant Heidehof toneel informatieavond over Nepal

HEERENVEEN - De Stichting Studenten- en het Musahar Project Nepal geven vrijdag 16 november in Hotel-restaurant Heidehof in Heerenveen een lezing over Nepal.

Niet alleen Nepal zelf komt aan bod, maar ook een impressie van het leven van Nepalese studenten en het waterproject van Friese Poortjongeren in een afgelegen dorp in de Himalaya.

Om alvast de sfeer van het land te proeven nemen Cor Pot en Froukje Nijholt de bezoekers mee aan de hand van beelden van de cultuur, natuur en trektochten door de Himalaya. Gerda Breeuwsma vertelt over het leven van Nepalese studenten. Ook is er een muzikale bijdrage van Cor Pot en Jantina Boonstra.

Friese Poortjongeren hebben onder leiding van Wout de Jong een waterproject gerealiseerd en zijn dan net terug uit Nepal. Hoe hebben zij dit avontuur ervaren en wat heeft de reis hen gebracht, zijn enkele vragen die aan bod komen.

Buffet

Voorafgaand aan de lezing is er een buffet. Dat begint om 18.00 uur. Deelname aan het buffet is mogelijk door 19,50 euro over te maken op NL 18 INGB 0008 7191 23 ten name van SMPN Heerenveen. Meer informatie via Henk Wijma (06-13373982) en Froukje Nijholt (06- 29096556).

De lezing zelf begint om 19.45 uur en is gratis toegankelijk. Daarnaast is er vooraf, in de pauze en na afloop een Nepal informatiemarkt.