Gemeenten Heerenveen, Opsterland en Smallingerland willen toeristisch aanbod uitbreiden met meer Rustpunten

HEERENVEEN - De gemeenten Heerenveen, Opsterland en Smallingerland willen het toeristisch aanbod in Zuidoost-Friesland verder uitbouwen door het aantal Rustpunten te stimuleren.

Inwoners van de gemeenten Heerenveen, Opsterland en Smallingerland die dit aanspreekt en in het buitengebied in de buurt van een fiets- of wandelroute of knooppuntnetwerk wonen, kunnen zich aanmelden tot 31 november. Na de aanmelddatum worden afspraken ingepland om de locaties van de aangemelde personen te bezoeken en wordt bekeken wat de meest geschikte locaties voor Rustpunten zijn.

Bij de beoordeling wordt onder meer gekeken naar: ligging aan een wandel- of fietsroute in het buitengebied, past het binnen de bestemming, liggen de Rustpunten niet te dicht bij elkaar en is de minimale afstand tot horecagelegenheid twee kilometer via de kortste route. Bij een nagenoeg gelijke situatie krijgt de eerdere aanmelding voorrang.

Voorwaarden

De voorwaarden voor een Rustpunt zijn dat het aan of vlakbij een fiets- of wandelroute of tussen meerdere knooppunten ligt en een minimale afstand tot bestaande horeca bedrijven heeft.

Een Rustpunt kan ook in combinatie met een boerderijwinkel, B&B, theeschenkerij, zorgboerderij of museum. Een rustpunt is minimaal vier dagen per week geopend.

Aanmelden kan door te mailen naarinfo@rustpunt.nu en via www.rustpunt.nu/info/rustpunt-worden/aanmelden.