Nieuw verhalen- en fotoboek voor ouderen ondersteunt Stichting Alzheimer Nederland

HEERENVEEN - Eefjan Timmerman uit Ede heeft een verhalen- en fotoboek voor ouderen geschreven. Van elk verkocht exemplaar van ‘Verhalen van nu’ gaat 7,70 euro naar de Stichting Alzheimer Nederland.

De verhalen in het boek zijn geschreven door ouderen zelf en gaan over het dagelijks leven in hun jeugd. Zevenendertig van de verhalen spelen zich af in Noord-Nederland.

,,Ik heb het boek gemaakt omdat ik het goed kan gebruiken bij mijn werk als vrijwilliger in een woon- zorgcentrum in Ede. Mijn moeder woonde jaren in een verpleeghuis in Steenwijk vanwege dementie”, zegt Timmerman, die zelf opgroeide in Steenwijk. Er staan onder andere een aantal verhalen over Sint Johannesga in het boek. Die zijn geschreven door een oom van Timmerman die daar vandaan kwam.

In het boek worden meer dan honderd verhalen verteld over het dagelijks leven rond het midden van de vorige eeuw. De verhalen zijn persoonlijk van aard en voornamelijk geschreven in de ik-vorm, zodat de lezer zich volgens Timmerman goed kan inleven in de tijd die wordt beschreven.

Het boek is voor ouderen goed leesbaar door de redelijk grote letters. Ook voor jongeren is het volgens Timmerman interessant. ,,Zij kunnen op deze manier meer te weten komen over de tijd(geest) waarin ouders of grootouders opgroeiden.”

Verhalen van nu is verkrijgbaar via boekenbestellen.nl.