FOTO’S | ‘Minimalisme, geluk en gemeenschapszin’ aan bod bij jaarlijkse TIJD-symposium op geboortedag Louis Le Roy

HEERENVEEN - Het jaarlijkse TIJD-symposium is woensdagmiddag gehouden in het Posthuis Theater.

Bij het symposium was ook mevrouw Le Roy aanwezig met haar dochter Henriette en diens zoon. Wethouder Van Veen kreeg uit handen van mevrouw Le Roy een boekje overhandigd over de Le Roy tuin.

Het symposium, dat jaarlijks wordt gehouden op de geboortedag van Louis Le Roy en de oprichtingsdag van de Stichting TIJD, was ditmaal onderdeel van het Mienskip-programma van Leeuwarden-Friesland Culturele Hoofdstad 2018. Het thema was ‘Minimalisme, geluk en gemeenschapszin’.

De middag begon met een deel uit de theatervoorstelling Deugzucht van Marjolein de Graaff. Dat betrof cabaret voor de doordenker.

De Le Roy-lezing werd gehouden door econoom Ad Marijs. Hij is schrijver van een top honderd managementboek over marketing. Aan bod kwamen verder Enno Zuidema, hoofd stedenbouw, strategic en urban planning bij het architectenbureau MVRDV in Rotterdam en Jan Doevedans, een van de eerste zelfstandige (stads)ecologen van Nederland.

Marijke Pieters

Ook was er aandacht voor het werk van kunstenares Marijke Pieters. Zij maakt schilderijen met takjes en blaadjes uit de ecokathedraal in Mildam. Dagvoorzitter was Merel Melief, hoofdredacteur van het Tijdschrift Noorderbreedte.

De Stichting TIJD is opgericht door Louis en Inge Le-Roy en heeft onder andere als doel het voortzetten van het werk aan de ecokathedraal in Mildam en het promoten van ecokathedralen op ander locaties zoals in Heerenveen-Midden en de Groningse wijk Lewenborg.

(Foto’s Max van Gelder)