FOTO’S | Sven Kramer houdt weg naar Olympische Spelen open

HEERENVEEN/WOLVEGA - De laatste in de reeks van presentaties door schaatsteams was ook meteen de drukst bezochte.

Voor Team Jumbo kwam een groot aantal cameraploegen, journalisten en fotografen naar het Van der Valk Hotel in Wolvega. Zij voelden onder andere Douwe de Vries, Kjeld Nuis, Jan Smeekens en Carlijn Achtereekte aan de tand over de stand van zaken in aanloop naar het nieuwe schaatsseizoen.

Ook de nieuwbakken vader Sven Kramer schoof aan voor de vraaggesprekken. Hij gaf te kennen dat hij mogelijk in 2022 voor de vijfde maal aan de start van de Olympische Spelen staat. Voorwaarde is dat hij dan nog hetzelfde plezier aan de schaatssport beleefd als nu nog het geval is. Dat is ook de reden waarom de 32-jarige schaatser per jaar gaat bekijken hoe de vlag ervoor hangt.

Sven Kramer streeft er het komende schaatsseizoen in eerste instantie naar om weer fit te worden en vrij van blessures te blijven.

Onlangs gaf de kopman van Team Jumbo toe het afgelopen seizoen rugklachten te hebben gehad. Die waren mede de oorzaak van zesde plaats op de olympische tien kilometer en vierde stek tijdens het WK allround in Amsterdam.

Ook zijn coach Jac Orie ziet zeker kansen voor deelname van zijn pupil aan de spelen in Peking. Daarbij spelen andere factoren zoals gezondheid en motivatie een belangrijkere rol dan Kramers leeftijd. ,,Daarmee zit het op dit moment zeker nog goed”, aldus Orie.

(Foto’s Douwe Bijlsma/Gewoan Dwaan)