Eerste editie nieuwe Sinterklaasintocht De Greiden krijgt vervolg, livecommentaar Jouke de Vries toegevoegd

HEERENVEEN - De Sinterklaasintocht die vorig jaar nieuw leven is ingeblazen in de wijk De Greiden krijgt een vervolg. De intocht is dit jaar op zaterdag 24 november.

Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten komen die dag om 13.00 uur aan op de hoek van de Brekken aan de Engelenvaart. Nieuw dit jaar is dat er aan de wal livecommentaar wordt gegeven door Jouke de Vries en Steven van der Meer de muziek verzorgd. Op de boot zelf klinken wederom de klanken van de Wâldkapel. Ook de pietengroep Weststellingwerf is weer van de partij.

Na de aankomst loopt Sinterklaas met zijn gevolg onder andere door het winkelcentrum in De Greiden richting De Rinkelbom. Daar is vervolgens van 13.45 tot 15.15 uur een goochelsinterklaasshow van het kinderduo Michel en Katja.

De Rinkelbom is dit jaar ook nieuw in het programma. Vorig jaar was het feest in wijkcentrum De As. Dat bleek niet genoeg ruimte te bieden om iedereen te kunnen herbergen. In De Rinkelbom kunnen tweehonderdvijftig personen terecht. Volgens de organiserende Sinterklaascommissie De Greiden, bestaande uit Herma Reinders, Marijke Rosema en Anja van Kommer geldt wel dat vol ook echt vol is.

Wijkplatform

Het wijkplatform De Greiden hield tot ongeveer zeven jaar geleden steevast een Sinterklaasintocht. ,,Dat verwaterde”, zegt Van Kommer. ,,Op Facebook kwam op een gegeven moment een oproep voor personen die er een vervolg aan wilden geven.”

En dus pakten Van Kommer, Reinders en Rosema de handschoen op. Niet alleen omdat zij het belangrijk vinden dat het feest blijft bestaan, maar ook om iets voor een ander te kunnen doen.

,,De blije gezichten van de kinderen geeft zoveel voldoening. Dat maakt het ook enorm leuk om vanaf april al van alles rond de intocht te regelen en te organiseren. Het is daarom ook heel fijn dat mensen eraan willen bijdragen in de vorm van sponsoring”, aldus de commissieleden, die vorig jaar louter enthousiaste reacties kregen. ,,Iedereen vond het ontzettend leuk dat de intocht terug was in de wijk.”

Om de intocht nog verder onder de aandacht te brengen, wordt volop gewerkt aan publiciteit. Zo komt er een spandoek te hangen bij de Smelleken met daarop de aankondiging van de intocht. Terwijl bij De rinkelbom een spandoek komt te hangen met daarop de namen van de sponsoren. Daarnaast hangen er posters op scholen, in het winkelcentrum en op diverse andere plekken. ,,Want hoe meer aandacht voor dit leuke feest, hoe beter het is.”

(Tekst Jitze Hooghiemstra)