FOTO’S | TalentNED naam nieuwe ploeg rond Ireen Wüst, team komend weekend in Thialf in actie bij strijd om wereldbekertickets

HEERENVEEN - De naam van de schaatsploeg rond meervoudig olympisch kampioene Ireen Wüst is maandag bekendgemaakt in Museum Belvédère. Onder de naam TalentNED met als geldschieter Infestos wordt op jacht gegaan naar prijzen.

De naam werd bekend gemaakt door Gerard Kemkers, oud-schaatser en voormalig coach van onder anderen Sven Kramer. Kemkers is aangesteld als directeur van TalentNED.

Naast Ireen Wüst bestaat het team uit Esmee Visser, Lotte van Beek, Marcel Bosker, Jos de Vos, Marwin Talsma en Louis Hollaar. De leiding is in handen van Peter Kolder, die samen met assistent Wouter Olde Heuvel, de coaching en training voor zijn rekening neemt.

Voor Infestos draait het niet alleen om het ondersteunen van een top schaatsteam. Volgens de investeringsmaatschappij die gericht is op het duurzaam investeren van kapitaal in onder andere participaties en vastgoed moet TalentNED een platform worden voor Nederlandse talentvolle sporters, dat zich niet beperkt tot alleen schaatsers. Ook worden andere partners gezocht die het streven naar talentontwikkeling mede willen ondersteunen.

De schaatsers van het team staan komend weekend voor het eerst aan de start in hun nieuwe outfit. Dat doen zij van vrijdag tot en met zondag in Thialf bij de strijd om de tickets voor de eerste wereldbekerwedstrijden.

(Foto’s Douwe Bijlsma/Gewoan Dwaan)