Advocaat Bart Korvemaker: ‘Goede hoop op oplossing omtrent afwikkeling onbewoonbare woning Het Meer’

HEERENVEEN - Advocaat Bart Korvemaker verwacht dinsdag meer duidelijkheid omtrent de eis om het aankoopbedrag van de onbewoonbaar verklaarde woning aan Het Meer in Heerenveen terug te eisen.

Dat heeft de advocaat die door Michael en Marjolein Weiler in de arm is genomen vanochtend laten weten aan de Heerenveense Courant. ,,Vrijdag meldde zich de advocaat van Anton Eizema voor een kennismakingsgesprek. Ik verwacht dat wij er onderling wel uitkomen”, zegt Korvemaker, die werkzaam is voor De Boer en Egberts Advocaten uit Leeuwarden.

De bewoners van de bewuste woning namen Korvemaker in de arm om het volledige aankoopbedrag van 170.000 euro terug te eisen plus 18.000 euro aan verbouwingskosten die al waren gemaakt door het echtpaar. Korvemaker, die Eizema twee dagen de tijd ga om het aankoopbedrag terug te storten, heeft goede hoop dat de familie Weiler het geld terugkrijgt.

,,Juridisch gezien is er sprake van een dwaling. Dat wil zeggen dat er of iets is verzwegen of dat beide partijen niets van de situatie afwisten. Dan zegt de wet dat een aankoop vernietigd kan worden. In dat geval moet de heer Eizema de woning terugnemen.”

Makelaar

In de kwestie is Regent Makelaars die de woning in eerste instantie verkocht aan Eizema geen inzet van het juridische verhaal.

Korvemaker: ,,Een makelaar hoeft geen woningbouwkundige te zijn om een woning te verkopen. Tenzij een makelaar op de hoogte is van bepaalde dingen. De makelaar heeft voor mij echter geen prioriteit.”

Regent Makelaars zelf liet eerder al weten niet op de hoogte te zijn van de bouwkundige staat van de woning en naar eer en geweten te hebben gehandeld.

(Tekst Jitze Hooghiemstra)