Sara Korthuis wint namens Apexswim Team uit Heerenveen zilver op achthonder meter vrije slag bij Nederlandse juniorenkampioenschappen

HEERENVEEN - De 12-jarige Sara Korthuis van het Apexswim Team uit Heerenveen heeft zaterdag zilver gepakt op de achthonderd meter vrije slag in het vijfentwintigmeterbad tijdens de Nederlandse juniorenkampioenschappen.

Hieronder een door het Apexswim Team zelf ingestuurd verslag.

Nog geen twee weken geleden kwalificeerde zij zich in Purmerend met een persoonlijk record van ruim 20 seconden op de valreep voor deelname aan dit kampioenschap waaraan de snelste meisjes uit Nederland mogen deelnemen.

Met dat persoonlijk record had zij op papier de derde inschrijftijd, maar sommige meisjes hadden zich al enige tijd geleden gekwalificeerd, waardoor het denkbaar was dat zij sneller zouden zwemmen.

Zaterdag paste Sara haar raceplan samen met coach Nicolette Griffioen van Apexswim aan om nog sneller te zijn. Dat lukte met wéér een nieuw persoonlijk record van 14 seconden. In een uitdagende race won zij zilver in een eindtijd van 10:13:11.

Sara trainde vorig seizoen parttime bij Apexswim, maar heeft vanaf september gekozen voor de fulltime begeleiding door coaches Toon van Haren en Nicolette Griffioen van Apexswim.

In november staan de Regio finales op het programma en daar verwacht Sara haar al behaalde 6 limieten voor de kortere afstanden van het Nederlands Junioren Kampioenschap Junioren aan te vullen. Dat kampioenschap vindt in december plaats in Eindhoven.