FOTO’S | Volle bak bij eerste FestiVitaal in recreatiegebied De Heide in Heerenveen

HEERENVEEN - Volle bak was het vandaag bij het eerste FestiVitaal van De Friesland Zorgverzekeraar. Het gratis evenement vond plaats in recreatiegebied De Heide in Heerenveen.

De ongeveer honderd activiteiten stonden allemaal in het teken van een gezonde en vitale leefstijl.

Er waren onder andere optredens van Iris Kroes en Jelle B. Daarnaast waren er lezingen van boswachter Arjan Postma, was er een gezondheidsmarkt en waren gezonde hapjes te krijgen bij foodtrucks.

Verder waren er: actieve clinics, workshops en sprekers. Voor de jongeren is er een hindernisbaan, een klimwand, kinderyoga en zijn er onder andere workshops van Circus Saranti en nog veel meer.

Het Beste Idee van Friesland

Ook de winnaar van Het Beste Idee van Friesland werd bekend gemaakt. De wedstrijd die De Friesland deze zomer uitschreef om ideeën van inwoners van Friesland in gang te zetten werd gewonnen door Jerrel Ramdat uit Leeuwarden. Hij ontving 7500 euro om zijn idee 058SamenSterk uit te voeren. Met zijn plan wil hij zich inzetten om bewoners van aandachtswijken een gezonde leefstijl te laten ontwikkelen.

Voormalig diabetespatiënt Ramdat ondervond aan den lijve dat een gezonde leefstijl ervoor kan zorgen dat mensen afvallen en minder medicatie hoeven te nemen.

Yoga en volhouden Yoga als interventie voor verbetering van het zelfbeeld en voor het herstel bij adolescenten na een psychose? van Floor Hijlkema uit Uitwellingerga won de tweede prijs, een geldbedrag van 5000 euro.

De derde prijs ging naar Harold Dijkstra uit Stiens. Met de gewonnen 2500 euro kan hij het door hem bedachte platform Volhouden.NU ontwikkelen.

De vierde finalist kreeg een aanmoedigingsprijs van 1000 euro. Die ging naar Dick Schrama uit Heeg. Hij heeft het idee ‘Welk dorp/wijk is het fitst’ ingebracht.

(Foto’s Max van Gelder)