FOTO’S | Zo gewenste vaste onderkomen IJsclub Oranjewoud een feit

ORANJEWOUD - IJsclub Oranjewoud heeft vrijdag een permanent onderkomen gekregen. Het pand aan de Heidelaan bevat diverse voorzieningen, waaronder een toilet.

De afgelopen jaren bestond het gebouw van de ijsclub uit de nostalgische keet op wielen. Het afscheid ervan noemt het bestuur van de ijsclub ,,wel ietwat moeilijk, want we hebben daar toch fijne herinneringen aan.”

Na behoorlijk wat voorbereidingen en plannen maken, de aanpak van grond- en leidingwerk en overleg met diverse partijen was het vrijdag zover. Om 12.30 uur arriveerde het transport van de geïsoleerde containers (reefers) bij de ijsbaan.

De aankomst van de containers betekende even een kleine opstopping op de Cissy van Marxveldtlaan, omdat een en ander de lucht in werd gehesen. De containers stonden echter redelijk snel op hun plek.

Binnenkort gaat het bestuur samen met de vrijwilligers aan de slag om de kozijnen te plaatsen. Ook wordt dan begonnen met de binnenkant, zodat het nieuwe gebouw deze winter (deels) gebruikt kan worden. Na de winter wordt de omkleding van de containers aangebracht.

,,En nu maar hopen dat we weer een schaatswinter krijgen”, aldus de IJsclub Oranjewoud.

Zie ook de Facebookpagina IJsclub Oranjewoud en de website www.ijscluboranjewoud.nl.

(Foto’s Max van Gelder)