Opnieuw podiumplek voor Udiros Outdoor-atleet Werner Valk

NIEUWEHORNE - Udiros Outdoor-atleet Werner Valk heeft tijdens de survivalrun in Deest opnieuw een podiumplek behaald.

Hieronder een door Udiros Outdoor zelf aangeleverd verslag.

Tijdens de StormRun met een uitdagende route over 8 kilometer met zand, modder, water, dijken, velden en pittige hindernissen werd hij wederom derde, net als vorige week in Neede.

De atleet uit Nieuwehorne heeft de weg omhoog gevonden. Na een minder verlopen wedstrijd in Leeuwarden heeft hij afgelopen twee runs laten zien dat zijn vorm groeiende is en dat hij bij de top van de Nederlandse survivallaars hoort. Valk, in het dagelijks leven eigenaar van een bouwbedrijf, bouwt nu ook in de klassementen weer een stevig aantal punten op.

De atleten van UDIROS Outdoor richten zich nu op de survivalruns in Vollenhove en Groningen. Met onder andere in Vollenhove Rinke Heida aan de start in de categorie 50+ en verschillende jeugdatleten die de Groninger klei gaan trotseren. Anderen bereiden zich voor op de Sint Thomas trailrun.

Want naast survivalruns organiseert UDIROS Outdoor ook de Sint Thomas trailrun, een prachtige loop door de bossen van de Kiekenberg en het Ketliker Schar. Meer informatie staat hier.

Uniek dit jaar is de kidstrail, een ronde van 3,5 kilometer voor de jeugd van 8 tot 14 jaar.