Nipte nederlaag hockeydames Quick Stick uit bij Upward

HEERENVEEN/ARNHEM - De hockeydames van Quick Stick hebben uit bij Upward niet weten te winnen. De Arnhemmers bleken op eigen veld nipt te sterk: 1-0.

Hieronder een door Quick stick zelf ingestuurd verslag.

Het beloofde een spannende pot te worden aangezien het verschil tussen Upward en Quick Stick maar 1 punt was in het voordeel van de Arnhemsen. Dat bleek ook in de wedstrijd, die zich voornamelijk op het middenveld afspeelde. Uiteindelijk was het Upward dat eenmaal wist te scoren, waardoor Quick Stick zonder punten terug moest naar Heerenveen.

De eerste goede kans van de wedstrijd was voor Quick Stick. Na een goede pass van Bibi Bronswijk kwam Patou de Vries 1 op 1 met de keepster, maar haar inzet werd gekeerd. Buiten nog een goede schotpoging van Britt Herder, die net naast ging, en een strafcorner voor Upward, waren er verder weinig kansen voor beide ploegen, en werd er met een 0-0 stand gerust.

Aan het begin van de tweede helft was er gelijk een goede kans voor Quick Stick. Na een mooie bal langs de lijn van Lisan ten Berge wist Bibi Bronswijk haar directe tegenstander uit te spelen. Haar inzet belande vervolgens op de helm van de keepster waarna Quick Stick wegens gevaarlijk spel een strafcorner kreeg.

De stop was echter niet goed waardoor deze kans voorbij ging. Vervolgens kreeg ook Upward een kans en strafcorner, maar omdat de corner hoog werd ingeslagen werd deze afgekeurd. Upward zette hoge druk waar Quick Stick het soms moeilijk mee had. Dit leverde ook wat kansjes op voor Upward, maar op de momenten dat Quick Stick onder de druk uit kwam, was het vaak wel erg gevaarlijk.

Echter lukte het steeds net niet het laatste zetje te spelen. Ongeveer 10 minuten voor het eind was het Upward dat dan toch wist te scoren, nadat Quick Stick achterin balverlies leed. In het restant van de wedstrijd zette Quick Stick nog aan, maar wist het in een rommelige slotfase niks meer te forceren. Zo eindigde deze gelijkwaardige wedstrijd in een teleurstellend 1-0 verlies.

Door deze nederlaag zakt Quick Stick een plaatsje en staat het nu zevende. Volgende week speelt het thuis tegen nummer 11 Bully.