Michael en Marjolein Weiler eisen aankoopbedrag onbewoonbaar verklaarde woning Het Meer terug en willen verbouwkosten ook vergoed zien

HEERENVEEN - Michael en Marjolein Weiler eisen een schadevergoeding van Anton Eizema. Die verkocht hen een huis aan Het Meer in Heerenveen dat vorige week maandagavond onbewoonbaar werd verklaard.

Het echtpaar heeft ondertussen advocaat Bart Korvemaker in de arm genomen. Die heeft Eizema een brief gestuurd waarin hij het aankoopbedrag van 170.000 euro binnen twee dagen terugeist.

Daarnaast eist de familie Weiler 18.000 euro terug die zij ondertussen in de woning hadden gestoken. Een eerdere brand zou de oorzaak zijn van muren die maandagavond 15 oktober begonnen te schuiven.

Het echtpaar was toen naar eigen zeggen bezig door Eizema aangebracht timmerwerk te verwijderen en achter de brand zijn gekomen. Die heeft er tweeënveertig jaar geleden gewoed. Volgens de Weilers heeft de brand de woning aangetast en stelde de brandweer volgens hen dat de woning al bij voorbaat onbewoonbaar had moeten worden verklaard.

Reactie Anton Eizema

Eizema stelt zelf dat hij pas door de familie Weiler op de hoogte werd gebracht van de brand en er daarvoor niets vanaf wist.

,,Bovendien was de brand links van de woning en was de verzakking rechts van de woning. Aan die kant hebben zij binnenin een kozijn verwijderd en een muur van een slaapkamer. Dat hadden ze niet moeten doen. Daarnaast heb ik er niets in vertimmerd.”

(Tekst Jitze Hooghiemstra)