Orthodontistenpraktijk Heerenveen Centrum sponsort eerste team Unis Flyers met op maat gemaakte gebitsbeschermers

HEERENVEEN - Orthodontistenpraktijk Heerenveen Centrum heeft het eerste team van ijshockeyclub Unis Flyers gesponsord met op maat gemaakte gebitsbeschermers. Die moeten het risico op een ongeval met tanden verkleinen.

Een gebitsbeschermer is een bitje gemaakt van harde en zachte kunststof en is enkele millimeters dik. Het bitje wordt over de tanden in de bovenkaak geschoven. Doordat de voortanden niet in direct contact staan met het bitje, vangt de gebitsbeschermer de klap op en verdeelt de kracht van de klap over de kiezen van de bovenkaak.

Bij een aantal sporten waaronder hockey, ijshockey, waterpolo, boksen, kickboksen en andere vechtsporten bestaat het risico op een ongeval met de tanden. Dat kan resulteren in het afbreken, verplaatsen, losraken of zelfs het uitvallen van een of meerdere tanden.

,,Doorgaans kunnen de tanden gered worden in een lange en kostbare behandeling, maar dit is niet altijd het geval. Een gebitsbeschermer kan veel problemen voorkomen”, aldus Orthodontistenpraktijk Heerenveen Centrum, dat sinds een jaar is gevestigd aan de Burgemeester Falkenaweg.