Kerstmusical in Posthuis Theater gaat niet door vanwege gebrek aan financiën, toekomst productie binnenkort aan bod in gemeenteraad

HEERENVEEN - Vanwege een tegenvaller rondom de financiën wordt de kerstmusical van de gemeente Heerenveen dit jaar niet gehouden in het Posthuis Theater.

Iedereen die al een kaartje had gekocht, kan die weer inleveren bij het Posthuis Theater en krijgt het geld terug. Dat hebben de Cultuur Coöperatie Welbegrepen U.A. en de gemeente Heerenveen bekendgemaakt.

Vorig jaar was het volgens wethouder Hans Broekhuizen van de gemeente Heerenveen ook al lastig om de begroting van de eigen productie rond te krijgen. De gemeenteraad leverde toen eenmalig een financiële bijdrage, waarmee de kerstmusical in 2017 wel kon doorgaan. Op korte termijn wordt met de gemeenteraad gesproken over de toekomst van de eigen productie.

Broekhuizen: ,,Door met een coöperatie te werken die de productie van ons zou overnemen hadden we de hoop de financiële risico’s beter te kunnen beheersen. Ondanks de inspanningen van beide kanten is dat wat ons betreft onvoldoende gelukt.”

De gemeente Heerenveen houdt al jaren een eigen productie in het Posthuis Theater. De afgelopen jaren was dat in de vorm van een kerstmusical. Bij de voorstellingen treden amateurs uit de regio op samen met professionele acteurs.