Kitty van Mil in Posthuis Theater met ‘Ik heb nog iets op mijn lever’, voorstelling over persoonlijke strijd tegen kanker

HEERENVEEN - Kitty van Mil treedt donderdag 1 november vanaf 20.15 uur op in het Posthuis theater. Zij speelt dan haar realitycabaretvoorstelling ‘Ik heb nog iets op mijn lever’.

Van Mil neemt het publiek mee in haar persoonlijke strijd tegen kanker. ‘Ik heb nog iets op mijn lever’ is een meeslepende, emotionele voorstelling, maar is zeker ook humorvol cabaret.

Bij de theaterdocent, regisseur en actrice werd in 2009 ingewikkelde vorm van borstkanker vastgesteld. Over die ervaring maakte Van Mil haar eerste cabaretsolo Vals Plat. In 2011 was ze kankervrij.

Kwaadaardige cel ‘Theodoor’

De aanleiding voor het vervolg is wreed en pijnlijk. Van Mil is weer ziek. Ditmaal wordt ze niet meer beter. Maar dat belet haar niet om het publiek mee te nemen in een razendsnelle achtbaan, met humor als wapen.

In september 2016 werd duidelijk dat de chemo van vijf jaar eerder niet agressief genoeg was geweest. Een kwaadwillende cel had het overleefd. Van Mil noemt die cel Theodoor.

Een radioloog en oncoloog zagen tot hun schrik dat Theodoor zich fanatiek had voortgeplant. Een leger van tumorcellen keek hen venijnig aan vanuit hun nieuwe verblijf: de lever.

Samenwerking

Dankzij financiële steun van het Oncologisch Netwerk Friesland en in samenwerking met het impresariaat van Kitty van Mil kan het Posthuis Theater de voorstelling aanbieden voor 7,50 per kaartje.

Kaarten zijn te bestellen via www.posthuistheater.nl.