FOTO’S | Friese en Duitse folklore aan bod bij jaarlijkse feestweek Anna Schotanus

HEERENVEEN - De jaarlijkse feestweek voor bewoners van Anna Schotanus, hun familieleden, vrijwilligers en andere geïnteresseerden is afgelopen week weer gehouden.

De jaarlijkse feestweek voor bewoners van Anna Schotanus, hun familieleden, vrijwilligers en andere geïnteresseerden is afgelopen week weer gehouden.

Van 15 tot en met 20 oktober waren er daarbij met als thema ‘folklore’ diverse activiteiten. Daarbij was er eerst drie dagen aandacht voor de Friese folkore en vervolgens drie dagen voor de Duiste folklore. De feestweek werd ook ditmaal aangeboden door de Vrienden van Anna Schotanus.

De feestweek begon op de maandag met een Fries geheugenkoor onder leiding van Sander Metz. Diezelfde dag kon ook gezamenlijk met een knuffelbeer Friese klompjes worden versierd. Dat gebeurde onder het genot van een hapje en een drankje en met muzikale begeleiding door Minne de Jong.

Op de dinsdag was er vervolgens in de ochtend op alle afdelingen koffie met gebak. ’s Middags was er ringsteken. Bewoners werden daarbij begeleid door studenten, familie, medewerkers en vrijwilligers.

Vervolgens was er op de woensdag eerst een filmochtend en later op de dag een optreden van de Tjongerskotsploeg. Een dag later, op de donderdag, was er een lunch met broodjes braadworst en pretzels. ’s Avonds was er vervolgens een optreden van Griet Wiersma en de Top en Twel sjongers.

De vrijdag stond in het teken van een spelmiddag met onder andere boomstamsjoelen, spijkerslaan en bierpulschuiven. De feestweek werd op de zaterdag afgesloten met eerst een optreden van La Donna Mobile in de kerkzaal en vervolgens een stamppotbuffet in het restaurant.

(Foto’s Max van Gelder)