Groot applaus voor toneelgezelschap Fleurich Fierder na uitvoering Herrie op de Prairie

JUBBEGA - Toanielselskip Fleurich Fierder uit Jubbega heeft het stuk Herrie op de Prairie opgevoerd in café de Alde Slûs in Jubbega. Dat werd beloond met een groot applaus.

Hieronder een door Fleurich Fierder zelf ingestuurd verslag.

Het applaus is voor iedereen gelijk als je bij een toneelvereniging bent. Maar samen kun je er hard aan werken om het applaus zo luid en lang mogelijk te maken.

En dat was afgelopen zaterdagavond te zien bij de voorstelling ‘Herrie op de Prairie’. Dat betrof een stuk uit de pen van Tjalke Stoelwinder en klopte van alle kanten.

Een compliment aan de bouwploeg welke het podium van Cafe de Alde Slûs in Jubbega wist te verbouwen tot Bobs Saloon. Een verborgen draaideur, bewegende klapdeur of een Cowboy die door de wand klapt, niks was te gek voor deze bouwploeg.

Maar ook de andere mensen achter de schermen werken vol enthousiasme mee, want ook de mensen die je niet ziet op de planken zijn erg waardevol voor het succes van een vereniging.

Jonge spelersgroep

Maar het applaus was natuurlijk ook voor de jonge spelersgroep onder leiding van Jeffry Schoppen. Deze jonge groep gaat graag de uitdaging aan qua spel en qua uitdaging om er een geweldig stuk neer te zetten.

Ieder jaar kiest Fleurich Fierder voor een uitdaging, niks geen standaard setting, niks geen standaard decor. Zo ook dit jaar in een cowboy saloon waar vreemde cowboys en lieve indianen elkaar tegen gekomen en dat is hilariteit al om.

Uiteindelijk maken deze dingen de ploeg geliefd een graag gezien bij het publiek. Twee volle zalen in Jubbega hebben al kunnen genieten van het stuk, nu zijn ze er klaar voor om ook anderen te laten genieten van het stuk.

Want applaus kun je nooit genoeg krijgen.

Voor informatie: Tjalke Stoelwinder, 06-53651858,