Praktijkleerplaats Staatsbosbeheer Jubbega ontvangt 10.000 euro van het Vermilion Energy Omgevingsfonds voor aanschaf gereedschap

JUBBEGA - De praktijkleerplaats van Staatsbosbeheer Jubbega heeft een cheque van 10.000 euro ontvangen van het Vermilion Energy Omgevingsfonds.

Het geld is bestemd voor de aanschaf van gereedschap waaraan een ernstig tekort was bij de leerwerkplaats, die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans geeft een diploma in de groensector

De cheque is vrijdag door Lianne Brugman van het Vermilion Energy Omgevingsfonds overhandigd aan boswachter Staatsbosbeheer Zuid-Oost Friesland Roel Vriesema. Daarbij was ook een groep gediplomeerde leerlingen aanwezig, die het leerwerktraject hebben gevolgd.

De aanvraag voor het geld werd ingediend door Het Buitenfonds. Dat is een onafhankelijke stichting die geld werft voor projecten in de natuur van Staatsbosbeheer. Het Vermilion Energy Omgevingsfonds gaf naar eigen zeggen graag gehoor aan het verzoek en doneerde om die reden het volledige streefbedrag van 10.000 euro.

Leerwerkplaats

De leerwerkplaats in Jubbega is sinds 2017 officieel praktijkopleider. Daarvoor was het al een leerbedrijf voor leerlingen en stagiaires van verschillende opleidingen. Het doel is om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te geven om te werken in het groen, te leren en een diploma te halen.

De leerwerkplaats is mogelijk gemaakt door samenwerking tussen: de gemeenten Heerenveen, Opsterland en Ooststellingwerf, het Nordwin College en Staatsbosbeheer.

De Praktijkleerplaats Jubbega won eerder deze maand nog de RBB-award. Dat is een prijs voor de beste initiatieven in het Leren in Uitvoering.