Gersloot maakt zich op voor Streekein Festival

GERSLOOT - Het Streekein Festival in Gersloot staat voor de deur. De negentiende is op 2, 3 en 4 november.

Wat begon als een verjaardags feestje van een aantal vrienden in een oude legertent, werd steeds groter en drukker en is nu al een flink aantal jaar een veel bezocht meerdaags festival.

De grote verwarmde tent staat op geheel verhard terrein, de snacktent staat klaar voor het verzorgen van de inwendige mens en in de schiettent kan men een schot wagen. Zo is er dit jaar een groot aantal gevarieerde artiesten waarmee er alle ingredienten zijn voor een geslaagd festival voor ieder zijn smaak.

Op de vrijdagavond wordt gestart met twee tribute bands. Als eerste is er Like U2, die het geluid en gevoel van de Ierse band U2 goed raken. The Ultimate Guns N’Roses is de meest lijkende en gevaarlijkste tribute die er is.

De zaterdag is voor Kisjeskearls, die de sound en energie van de legendarische boerenrockgroep Normaal neer zetten. En daarna de Daredevils. Die met een muzikale blikseminslag van astronomische proporties actuele hits gewaagd in elkaar laten versmelten.

Het festival wordt zondags afgesloten met de Hollandse avond met keur van artiesten zoals; Bertus Sipma, Robert Pater, Rob Ronald, Django Wagneer en het duo Helemaal Hollands.

Jeugd

Ook de jeugd wordt niet vergeten. Want op zaterdagmiddag is er een talentenshow. Daarnaast zijn er nog tal van andere activiteiten zoals, een springkussen, sminken, knutselen en poffertjes. De ongeveer 100 enthousiaste vrijwiligers maken er ook dit jaar weer een fantastisch weekend van.

In 2019 bestaat het Streekein Festival twintig jaar. De voorbereidingen voor het jubileum zijn al in volle gang om er dan een onvergetelijk weekend van te maken.

Zie ook de Facebookpagina Streekein Festival Gersloot en de website Streekein.nl.