Nagenieten | ‘Zesde editie Reünieconcert Heerenveen zeer geslaagd’

HEERENVEEN - De organisatie van het Reünieconcert stuurde nog een artikel over alweer de zesde editie van het evenement.

Hieronder de tekst.

Sfeervol ingericht vond bij het Abe Lenstra Stadion dan na twee jaar op verzoek van het publiek dit evenement weer plaats in een tent.

De zesde editie kenmerkte zich door de samenwerking met het Flower Power Koor, wat het concert extra cachet gaf. Met alle vier d bands speelden zij het slotnummer. In het kader van de eisen van LF 2018 (Culturele Hoofdstad) voldeed men daarmee ruimschoots aan de door hen gestelde eisen.

Het slotnummer Days met Willem de Roode van Hayfever was een waardige afsluiter, omdat het memoreert aan vervlogen tijden, en het daardoor ontroerde.

De band die het meest indruk maakte waren The Boss Brothers uit de omgeving van Breda. Hun speciale Bruce Springsteen-act deed wat met de zaal waardoor er een enthousiaste wisselwerking ontstond.

Zanger Max van Osta, frontman pur sang en eveneens theaterdier, wist vele kelen tot meezingen te bewegen. Zijn eerste hit in Nederland was the River, die in Amerika eerst niet zoveel deed. Ook zijn duet Brilliant Disguise sprong er uit. Het repertoire met zijn E-street band werd moeiteloos tevoorschijn getoverd en het was jammer dat het maar een uur duurde. Zij sloten hun slotact met koor af met Hungry Heart.

Daarvoor speelden The Status Quotes, een tribute van Status Quo. Zij lokten met hun klanken de zeer hechte fans naar Heerenveen. Hun muziek was in het centrum van Heerenveen duidelijk te horen, want daarna werd het echt druk in de afgeladen tent.

Met onder meer Your proposal, Down Down, Whatever you want en slotact Roll over lay down deden ze vele harten sneller kloppen.

Esther Groenenberg en band deden een tribute van Carole King. Heel beroemd na het uitkomen van haar LP Tapestry. Zij speelde dit jaar vooral in theaters, waaronder Sneek.

In de tent had ze best moeite om in de wat lichtere nummers boven het rumoerige publiek uit te komen. Niet iedereen wist dat zij als singer songwriter zo alround was en voor hele grote namen nummer schreef.

Een voorbeeldje liet ze daarvan in haar programma zien. Met slotnummers als If you lead, Y`ouve got a friend en slotact Natural Woman liet ze haar klasse genoegzaam zien.

De band die hier nog vrij onbekend was en uit drie leden bestond overtuigde aan het slot. Moeiteloos werden vele jaren hits uit de jaren zestig en zeventig het publiek ingerold. Het gitaarwerk van de Roode was extreem goed het is niet onwaarschijnlijk dat we hem terug gaan zien.

Het was een mooie apotheose om hem als solist met het Flower Power Koor te zien optreden. De liefhebbers bleven tot het einde en genoten van Days.

Volgend jaar is het meer dan 50 jaar geleden dat de grote muziekfestivals ontstonden. Misschien een moment om eens goed uit te pakken in 2019.