Aantal uitkeringsgerechtigden gemeente Heerenveen onder de 1300 uitgekomen

HEERENVEEN - De gemeente Heerenveen telt momenteel 1280 personen die een uitkering krijgen.

De doelstelling was volgens wethouder Hans Broekhuizen om aan het einde van dit jaar onder de 1300 uitkeringen uit te komen.

Tot en met de zomerperiode zijn er 118 personen van een uitkering naar betaald werk overgegaan. De komende jaren is het doel volgens Broekhuizen om jaarlijks minimaal honderd werkzoekenden uit het gemeentebestand aan een baan te helpen.

,,Dat de arbeidsmarkt aantrekt is van invloed op de daling van het aantal werkzoekenden, maar ook de Heerenveense aanpak is van grote invloed op de cijfers. Er zijn bijvoorbeeld klantmanagers die zich speciaal richten op statushouders. Zij hebben intensief contact met statushouders om hen te begeleiden naar werk of studie. Deze aanpak loont, want in ongeveer een jaar zijn achtentwintig statushouders aan het werk en volgen vijfendertig van hen een opleiding.”

Samen met bedrijven

Bij de aanpak van uitkering naar werk werkt de gemeente Heerenveen nauw samen met bedrijven in de regio.

Ook de samenwerking met Caparis is volgens Broekhuizen van groot belang. ,,Dat is bijvoorbeeld tot uiting gekomen bij het bedrijf Nedcam. Dit Heerenveense bedrijf gaf aan extra personeel te zoeken. Samen met Caparis hebben we een rondleiding door het bedrijf georganiseerd, waarna drie mensen op proef bij Nedcar aan de slag zijn gegaan. Een tweede rondleiding heeft onlangs plaatsgevonden en ook daaruit mogen twee mensen op sollicitatiegesprek.”