SBO It Oerset en De Duisterhoutschool de komende drie jaar Gezonde School

HEERENVEEN - SBO It Oerset en De Duisterhoutschool in Heerenveen mogen zich de komende een Gezonde School noemen.

Beide scholen ontvangen donderdag 18 oktober om 9.00 uur uit handen van wethouder Jelle Zoetendal het themacertificaat bewegen en sport en het bijbehorende bord voor het schoolgebouw.

Om te vieren dat de scholen het vignet Gezonde School ontvangen, gaan de leerlingen van SBO It Oerset en de Duisterhoutschool donderdag en vrijdag sporten tijdens een Sport Heroes Experience in en rondom de school.

De beide directeuren Map Schepers (Duisterhoutschool) en Renske Hoogeveen (SBO It Oerset) zeggen trots te zijn dat zij een Gezonde School zijn.

,,Vanaf donderdag hangt op de gevel van onze school het logo Gezonde School. Zo kan iedereen op het schoolplein zien dat onze scholen een Gezonde School zijn.”

Kwaliteitskeurmerk

Het vignet Gezonde School is een kwaliteitskeurmerk voor scholen die werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen.

Na het behalen van minimaal één themacertificaat mag de school zich drie jaar een Gezonde School noemen. Naast het Gezonde School-thema bewegen en sport zijn er nog zeven thema’s.

Met het vignet laat een school zien dat zij voldoen aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door externe deskundigen zoals het Voedingscentrum, KVLO en het Trimbos-instituut.