Diverse activiteiten bij Museum Heerenveen rondom Museumkidsweek

HEERENVEEN - Voor kinderen zijn er bij Museum Heerenveen vanwege de Museumkidsweek diverse activiteiten in de herfstvakantie. Alle activiteiten zijn gratis bij een geldig entreebewijs.

Zo is is het van 20 tot en met 28 oktober Museumkidsweek. Dat is een jaarlijks evenement om kinderen en (groot)ouders kennis te laten maken met museumcollecties en activiteiten in musea. Het thema is vriendschap. Ook Tikkit, de mascotte van Museumkids, is aanwezig.

Kinderen kunnen vanwege de Museumkidsweek onder andere hun beste vriend meenemen. Daarnaast zijn er creatieve activiteiten. Zo kan een vriendschapsarmbandje worden gemaakt. Daarvoor zijn materialen aanwezig.

Op 24 oktober is er tussen 14.00 en 16.00 uur een Kids TURF-Lab. Samen met beeldend kunstenaar Wietske Lycklama à Nijeholt wordt dan gewerkt aan een product met turf en water.

Daarnaast is er vrijdag 26 oktober van 17.00 tot 21.00 uur de Coole Kidsnacht. Museum Heerenveen opent dan na sluitingstijd de deuren voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar en hun (groot)ouders. Er zijn dan diverse activiteiten.

Zie ook www.heerenveenmuseum.nl.