FOTO’S | Meerdere top tien klasseringen Udiros Outdoor bij survalrun Boerakker

BOERAKKER/NIEUWEHORNE - Diverse sporters van Udiros Outdoor hebben meegedaan aan de 24ste editie van de survivalrun in Boerakker.

Hieronder een door Udiros Outdoor zelf aangeleverd verslag.

Met meerdere top-10 klasseringen en podiumplekken in verschillende categorieën laat de vereniging zich steeds meer gelden in survivalland. Naast de groep wedstrijdatleten ontwikkelt de groep recreanten, die trainen onder Werner Valk zich sterk.

Ook in Boerakker stond er een goed getrainde en mooie groep aan de start. Ook de recreanten jeugd maakt elke week weer stappen vooruit, jeugdtrainers Johannes Benedictus en Dennis Kamperveen verwachten dat zij op korte termijn weer een aantal atleten klaar hebben gestoomd om in het Jeugd Survival Circuit (wedstrijd) mee te draaien.

Wedstrijdatleten

Bij de jongste deelnemers (8-9 jaar) liep Claudette Ritsema naar een hele mooie eerste plek en zette de concurrentie op ruime achterstand. Haar zus Solène deed het uitstekend in de categorie 10-11 jaar met een 9e plek. Fèra de Vries liep ook een top-10 klassering met een 7e plek bij de categorie 12-14 jaar.

Hedzer Boersma en Bram van Veldhuizen maakten een goed debuut bij de jongens tot 14 jaar, net als Thijmen Bakker bij de jongens tot 17 jaar. Ydo de Vries en Wouter Keuning lieten zich gelden bij de Middellange Survivalrun (MSR), Ydo werd 2e plaats in de categorie 40+, Wouter pakte een top-10 klassering.

Survivalrun

Harmen Boersma trok zijn goede vorm door van afgelopen week in Leeuwarden. In het totaalklassement over de 8 kilometer pakte hij een 6e plaats, in zijn leeftijdscategorie werd hij zelfs eerste. Ook Johannes Benedictus liep een prima 8 kilometer en liet zien sterk terug te zijn gekomen na een blessure.

Bij de jeugd tot 11 jaar liep Tristan Nijenhuis naar de 5e plaats, Hidde Deelstra (8e), Julie Nijenhuis (14e) en Jarno Hes (15e) deden het uitstekend bij de jeugd 12 tot 14 jaar. .

Voorzitter Robert-Jan Ritsema van UDIROS Outdoor is zeer tevreden over de ontwikkelingen bij de club: „Het is prachtig om te zien dat we als jonge club nu al zo ver zijn. We blijven rustig verder bouwen aan onze club samen mer onze atleten. Dit is nog maar het begin, er komt nog veel meer aan.' De club is al druk bezig om zelf ook een survivalrun te organiseren, dit zal in 2020 plaats gaan vinden. Dit jaar al zal UDIROS Outdoor op 23 december in de prachtige omgeving van thuisbasis Nieuwehorne een trailrun organiseren. Ritsema: 'Uniek is dat er ook voor de jeugd vanaf 8 jaar een Kidstrail wordt georganiseerd over 3.5 kilometer.”

Zie www.mijninschrijving.nl.

(Foto’s Udiros Outdoor)