FOTO’S | Vrouwen SC Heerenveen vergeten trekker over te halen tegen Ajax

HEERENVEEN - De dames van SC Heerenveen hebben vrijdagavond voor bijna 3000 toeschouwers in het Abe Lenstra Stadion ter nauwernood niet van Ajax kunnen winnen: 1-1.

Hieronder een door SC Heerenveen zelf ingestuurd verslag.

Na een goede twintig minuten spelen zette Tiny Hoekstra de Feansters op een voorsprong, maar pas in de 91ste minuut wist Ellen Jansen alsnog de gelijkmaker te scoren voor Ajax.

Na slechts tien minuten spelen was daar de eerste kans al voor SC Heerenveen. Ajax-doelvrouw Lize Kop kon een bal van Tiny Hoekstra maar net over de lat tikken.

Enkele schoten van Ajax volgden, maar hieruit kwamen geen goals. Tot in de 22ste mintuut Hoekstra met een schot door de benen van Kop het eerste doelpunt wist te maken. Heerenveen wist met deze voorsprong de kleedkamers in te gaan.

Na de rust kwam Ajax gevaarlijk terug, maar ze kwam steeds net een beetje te kort om daadwerkelijk tot scoren te komen. Ook vanuit Sc Heerenveen volgenden enkele goede kansen, die net niet in de netten belandde.

Enkele tellen in de blessuretijd wist Ajax uiteindelijk de wedstrijd te beslissen. Ellen Jansen schoot de bal vakkundig onder de Heerenveense doelvrouw door, het net in.

Voor de fans was het na de wedstrijd traditiegetrouw handtekeningen verzamelen geblazen.

(Foto’s René Wiegmink)