Walk of Fean ontvangt 2950 euro vanuit coöperatiefonds Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland

HEERENVEEN - De Walk of Fean heeft een bijdrage van 2950 euro gekregen vanuit het coöperatiefonds van de Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland.

Het geld is bedoeld voor de ontwikkeling van een permanente wandelroute tussen Thialf, het Abe Lenstra Stadion, Sportstad Heerenveen en het centrum van Heerenveen.

De Walk of Fean verbindt sporticonen van Heerenveen en is een ‘openluchtmuseum’ waar wandelaars de sporthelden van Heerenveen ‘ontmoeten’. In totaal worden op deze route achttien bankjes geplaatst. Die worden deels voorzien van borstbeelden.

Daarnaast wordt een augmented reality app ontwikkeld waarin de sporticonen bij alle bankjes ‘zelf’ meer informatie geven. ,,Wij zijn erg blij met de steun die we krijgen van de Rabobank”, zegt Tjitte de Wolff, voorzitter van Heerenveen ’n Gouden Plak.

LF2018

Heerenveen krijgt de Walk of Fean in het kader van Leeuwarden-Friesland Culturele Hoofdstad 2018. De route moet eind dit jaar gerealiseerd zijn.

Het coöperatiefonds van Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland is er voor lokale maatschappelijke initiatieven die de leefbaarheid in de omgeving vergroten. Leden van de ledenraad van de bank beslissen over de aanvragen.

Het coöperatiefonds wordt gevormd vanuit het coöperatief dividend van de bank: een vorm van dividend uitkering waarmee een deel van de nettowinst van de bank ter beschikking wordt gesteld aan veelal maatschappelijke doelen.