Kringloop It Fean opent deuren in Heerenveen, tweedehandsartikelen afkomstig uit woningontruimingen

HEERENVEEN - Besong Egbebot uit Heerenveen opent zaterdag 13 oktober om 10.00 uur de nieuwe kringloop It Fean aan de Opslach 11.

De tweedehandsartikelen die bij It Fean worden verkocht zijn afkomstig uit woningontruimingen. Dat betreft ontruimingen van woningen waarvan de eigenaar bijvoorbeeld naar een verzorgingshuis verhuist en niet alle spullen kan meenemen. ,,Het gaat dus niet om gedwongen ontruimingen op basis van rechterlijke dwangbevelen”, zegt Egbebot.

De woningontruimingen worden gedaan door het nieuwe bedrijf BT Woningontruiming van Egbebot. It Fean is een onderdeel van het bedrijf van de Heerenvener.

Egbebot: ,,Zelf ben ik gek op tweedehandsspullen. Vandaar dat ik met BT Woningontruiming en kringloop It Fean ben gestart. Daar is twee jaar aan voorbereiding aan vooraf gegaan. Zelf werk ik nu nog als boekhouder. Mijn baan heb ik ondertussen al opgezegd. Al het geld dat ik de afgelopen jaren heb verdiend, heb ik in BT Woningontruiming en It Fean gestoken.”

BT Woningontruiming

BT Woningontruiming zelf is niet alleen actief in de regio Heerenveen. Het bedrijf opereert in heel Friesland, Groningen, Drenthe en eventueel in andere provincies.

De woningontruimingen betreft onder andere het ontruimen van: huurwoningen, koopwoningen, appartementen, bergingen, garages, zolders, faillissementsontruimingen, seniorenwoningen, verhuizingen en wietplantages.

Kringloop It Fean is open van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Zie ook www.btwoningontruiming.nl.

(Tekst Jitze Hooghiemstra)