Udiros Outdoor-lid Harmen Boersma tweede op zeven kilometer zwaar bij Bikkel Survivalrun Leeuwarden

NIEUWEHORNE - Harmen Boersma van Udiros Outdoor is zondag op de zeven kilometer zwaar tweede geworden bij de 25ste editie van de Bikkel Survivalrun in Leeuwarden.

Hieronder een door Udiros Outdoor zelf ingestuurd verslag.

In zijn categorie 40+ finishte Harmen Boersma op een prachtige 2e plek, op iets meer dan een minuut van Menno Damhuis. In het totaalklassement over de 7 kilometer zwaar werd Boersma 11de.

Boersma traint sinds het voorjaar in de wedstrijdselectie van UDIROS Outdoor onder leiding van Ydo de Vries. Na dat hij vorig jaar zijn wedstrijdlicentie heeft verdiend richt hij zich dit seizoen op het KSR-circuit: de Korte Survival Runs die vaak minimaal 8 kilometer lang zijn. Komend weekend staat hij wederom aan de start, die maal bij de Survivalrun in Boerakker.

De jubileumeditie in Leeuwarden was een bijzondere, het parcours ging dwars door de stad met start en finish op het Zaailand. De organisatie had een mooie route over de grachten, langs de singels en parken samengesteld met een aantal pittige hindernissen.

In Leeuwarden waren zo'n 20 atleten actief van de snel groeiende Outdoor vereniging uit Nieuwehorne. Niet alleen tijdens de 7 kilometer, maar ook tijdens het Open Nederlands Kampioenschap MSR (Middellange Survival Run) over 12 kilometer. Hier pakte Ydo de Vries in zijn categorie 40+ een verdienstelijke 5e plaats.

Komende week start wederom een grote groep atleten van UDIROS Outdoor in Boerakker op de 7 kilometer. Dan komen ook de jeugdatleten weer in actie in de verschillende wedstrijdcategorieën, met zeker podiumkansen. Op de MSR gaan Ydo de Vries, Robin Kamperveen en Wouter Keuning weer voor de prijzen.