Hockeydames Quick Stick simpel langs Groninger Studenten

HEERENVEEN - De hockeydames van Quick Stick uit Heerenveen hebben een 4-0 overwinning behaald uit bij de Groninger Studenten.

Hieronder een door Quick stick zelf ingestuurd verslag

In Groningen speelde Quick Stick een uitstekende wedstrijd tegen de Groninger Studenten. Verdedigend wist Quick Stick de tegenstander vrijwel de gehele wedstrijd onder druk te houden, terwijl er ook vele kansen gecreëerd werden. Dit resulteerde in een dik verdiende 0-4 overwinning.

Quick Stick begon goed aan de wedstrijd en wist gelijk meerdere goede kansen te creëren. De Studs. daarentegen wisten nauwelijks onder de druk uit te komen, omdat Quick Stick keer op keer haar duels won en de tegenstander geen ruimte gaf om hun eigen spel te spelen. Ondanks meerdere goede mogelijkheden duurde het tot het einde van de eerste helft om het verschil in score uit te drukken.

Juist nadat het de Studs. voor het eerst echt lukte om door de verdediging van Quick Stick te komen en keepster Yvet Mooiweer snel moest ingrijpen, kwam de bal in de tegenstoot binnen twee passes bij Britt Herder, die de cirkel inliep en de bal bekeken het doel in pushte. Snel na dit doelpunt wist Quick Stick weer gevaarlijk te worden.

Een mooie bal langs de lijn van Anneroos van der Weerd kwam uiteindelijk terecht bij Jetske de Wolff. Haar inzet werd nog gekeerd, maar in de rebound was Dieuwke Verkerk alert, waardoor er met een 0-2 stand werd gerust.

Tweede helft

In het begin van de tweede helft stond de druk van Quick Stick waar mogelijk nog beter dan in het eerste bedrijf, waardoor het de bal vaak vroeg wist te veroveren en gevaarlijk kon worden. Doelpunten leverde dit echter nog niet op.

Halverwege de tweede helft gingen de Studs. alles op alles zetten, wat resulteerde in wat kansjes en een strafcorner, maar de verdediging van Quick Stick hield goed stand. Aan de andere kant bleef Quick Stick aanvallen en wist het een strafcorner te forceren, waaruit Bibi Bronswijk knap de bevrijdende 0-3 maakte.

Vlak daarna wist Patou de Vries over de achterlijn de cirkel binnen te komen en legde ze de bal af op Jetske de Wolff, die ook nog de 0-4 binnen wist te tikken. In de laatste minuten werd het spel wat chaotischer en kregen de Studs. nog een aantal kansen, maar Quick Stick wist de 0 te houden en zo de overwinning nog extra glans te geven.

Met deze fraaie overwinning op zak stijgt Quick Stick een plaats en staat het nu achtste. Volgende week ontvangt het Amersfoort, dat een plekje lager staat.