Harry de Jong opent Reünieconcert Heerenveen

HEERENVEEN - Muziekjournalist en gepensioneerd eindredacteur van de Heerenveense Courant Harry de Jong zal op vrijdagavond 12 oktober om half acht de officiële opening verrichten van het Reünieconcert Heerenveen. Dat heeft de organisatie bekend gemaakt in het tv-programma Noardewyn Live van Omrop Fryslan.

De line-up van deze avond bestaat uit the Status Quotes, the Boss Brothers, Esther Groenenberg en Hayfever. Groenenberg brengt een smaakvol eerbetoon aan de legendarische zangeres Carole King, Status Quotes doet de hoogtijdagen van Status Quo herleven en the Boss Brothers spelen op eigenzinnige wijze het repertoire van Bruce Springsteen. Hayfever brengt een ode aan de swingende jaren '50 rock & roll en hippe jaren '60 beat muziek. Liedjes van Elvis Presley, Chuck Berry, The Beatles, The Rolling Stones, CCR en vele anderen passeren de revue.

Tussen de optredens van de bands door zullen Anne-Henk van der Wal en Wim Haanstra achter de draaitafels plaatsnemen en puur vinyl draaien. Het dj-duo noemt zich dan ook niet voor niets Vinylzucht.

Het 35 man sterke Flower Power Koor uit Heerenveen zal het slotnummer van elke band meezingen. ,,We organiseren het concert ditmaal in het kader van LF Culturele Hoofdstad 2018 en dat staat in het teken van ,Mienskip.’ Daar past de ,flowerpowergedachte’ van de het koor en de muziek natuurlijk precies bij’’, aldus de organisatie.

Het Reünieconcert wordt dit jaar voor het eerst weer in een grote feesttent gehouden ter hoogte van Ingang G van het Abe Lenstra Stadion. De vorige drie edities vonden plaats in Fean PLaza, maar deze ruimte leent zich niet echt voor een grootschalig concert.

Voor meer info en kaartverkoop kijk op www.reunieconcertheerenveen.nl.